Vrede

[nectar_slider location=”Terapiformer” flexible_slider_height=”true” full_width=”true” overall_style=”classic” parallax=”true” slider_transition=”slide” button_sizing=”regular” slider_height=”400″ min_slider_height=”250″ tablet_header_font_size=”32″ tablet_caption_font_size=”20″ phone_header_font_size=”24″ phone_caption_font_size=”16″]

Vrede

Vrede – værd at vide

Alle mennesker oplever vrede. Vrede kan være en sund reaktion på uretfærdig eller dårlig behandling, og derfor kan det også være sundt at reagere på vreden. Dog kan det være svært at håndtere sin vrede og give udtryk for den på en konstruktiv måde. Hvor nogle mennesker reagerer meget udad, reagere andre mennesker mere indadvendt. Vrede kan være en reaktion på andre følelser som angst, tristhed og skuffelse. Problemer med vrede udvikles i en blanding af både arv og miljø. Vi har et medfødt temperament, men vores måde at håndtere vreden på er ofte lært af omgivelserne.

 

Vreden manifesterer sig også fysisk. Når vi oplever vrede, udskiller vores krop mere adreanalin og noradreanalin, hjertet banker hurtigere og blodtrykket øges.

 

Hvad kan en psykolog hjælpe med?

Har man svært ved at styre sin vrede, kan det få store sociale og personlige konsekvenser. Derfor kan det være en god ide at søge hjælp hos en psykolog, hvis man oplever at det er svært at styre ens vrede. En psykolog kan hjælpe med at forstå ens vrede og hermed bedre forberede en til at håndtere fremtidige situationer, der ofte udløser meget vrede. Det handler altså ikke om at fjerne vreden, men at kunne håndtere den mere hensigtsmæssigt.