Utroskab

[nectar_slider location=”Terapiformer” flexible_slider_height=”true” full_width=”true” overall_style=”classic” parallax=”true” slider_transition=”slide” button_sizing=”regular” slider_height=”400″ min_slider_height=”250″ tablet_header_font_size=”32″ tablet_caption_font_size=”20″ phone_header_font_size=”24″ phone_caption_font_size=”16″]

Utroskab

Utroskab – værd at vide

Utroskab er et ofte symptom på, at noget i parforholdet ikke fungere. Denne dysfunktion kan bunde i flere problematikker som fx. manglende bekræftelse af hinanden, mangel på kommunikation eller mangel på respekt for hinandens ønsker og holdninger. Ligeledes kan der forekomme flere fysiske tegn på at forholdet ikke fungere som for eksempel mangel på gnist, berøring eller problemer i sexlivet.

 

Utroskab som dilemma

Utroskab i et parforhold kan skabe et dilemma for begge parter i forholdet. Man kan sætte spørgsmålstegn ved parrets fremtid og stabilitet, hvorfor begge parter kan opleve en generel usikkerhed i forholdet. For den utro part i forholdet kan man opleve en konflikt af tiltrækning til en person udenfor forholdet samtidig med et ønske om at være sin partner tro. Sådanne dilemmaer kan skabe meget tankemylder og frustration i livet.

 

Hvad kan en psykolog hjælpe med?

Har man oplevet utroskab i et parforhold kan man have gavn af både parterapi eller individuelle samtaler, alt efter status på forholdet. Terapien kan hjælpe med at bearbejde alle de følelser og tanker, som opstår efter utroskab. Ligeledes kan terapien anvendes til at diskutere og forholde sig til de dilemmaer, som utroskab kan medføre.