Terapiområder

[nectar_slider location=”Terapiformer” flexible_slider_height=”true” full_width=”true” overall_style=”classic” parallax=”true” slider_transition=”slide” button_sizing=”regular” slider_height=”500″ min_slider_height=”250″ tablet_header_font_size=”32″ tablet_caption_font_size=”20″ phone_header_font_size=”24″ phone_caption_font_size=”16″]
[divider line_type=”No Line” custom_height=”15″]

De fleste mennesker oplever på et tidspunkt i livet, at det hele føles svært og uoverskueligt – nogle gange kan vi selv arbejde os ud af det, og andre gange kan det være en god ide at tale med en psykolog.

 

Terapi – for hvem og hvordan foregår det?

De fleste mennesker oplever på et tidspunkt i livet, at det hele føles svært og uoverskueligt. Ofte kan årsagen forekomme uklar, andre gange kan der være tale om dødsfald, sygdom, krise i parforhold eller andre belastninger i privat- eller arbejdslivet.

Nogle gange kan vi selv arbejde os ud af de svære perioder ved hjælp af indre ressourcer eller fx ved at tale med venner og familie. I andre tilfælde kan det være vanskeligt at komme videre, man kan føle, at man står fast eller står alene.

En praktiserende psykolog vil i mange tilfælde kunne hjælpe med at håndtere de problemer, som vi selv kan have svært ved at håndtere. Hos psykologen får man en at snakke med, som ikke er involveret i ens liv. Psykologen vil ofte spørge ind til dine tanker, følelser og handlinger. Gennem psykologens spørgsmål kan du udforske dine problemstillinger med nye øjne.

En psykolog kan hjælpe os med at blive mere bevidste om os selv, vores reaktionsmønstre og vores måder at være sammen med andre på, og derved kan man komme til at handle mere hensigtsmæssigt i sit liv.

 

Hvordan foregår det i praksis?

Psykologen vil normalt tage en indledende samtale og vurdere, hvordan klienten bedst kan hjælpes. Nogle gange kan en enkelt samtale eller et kortere forløb være nok. Andre gange kan man sammen med psykologen planlægge et forløb af længere tids varighed.

Det vil ligeledes variere meget, hvor langt tid psykologen vurderer det er hensigtsmæssigt, at der går imellem sessionerne. Dette afhænger bla. af hvilke vanskeligheder klienten kommer med og omfanget af dennes ressourcer.

Hvordan psykologen konkret arbejder og hjælper sine klienter er meget forskelligt, da psykologer anvender forskellige terapiformer. Du kan læse mere om de forskellige psykoterapeutiske retninger her.