Problemer i sexlivet

[nectar_slider location=”Terapiformer” flexible_slider_height=”true” full_width=”true” overall_style=”classic” parallax=”true” slider_transition=”slide” button_sizing=”regular” slider_height=”400″ min_slider_height=”250″ tablet_header_font_size=”32″ tablet_caption_font_size=”20″ phone_header_font_size=”24″ phone_caption_font_size=”16″]

Problemer i sexlivet?

De fleste par oplever manglende lyst til sex på et tidspunkt i forholdet. De praktiske gøremål i hverdagen kan tære os fuldstændig for energi og overskud til vores partner herunder også lysten til sex. Undskyldninger og “Det kan vente til i morgen” hober sig op, og pludselig er der gået måneder eller år. Hvorefter det bliver svært at finde gnisten igen.

Brug tid på hinanden

Et forhold skal plejes og vedligeholdes ligesom mange andre ting, for at det ikke går i stykker. Det er vigtigt at bruge tid på hinanden, selvom man ikke har overskud til det i øjeblikket. Denne ‘tid’ behøver ikke nødvendigvis at være seksuelt. Den kan handle om at vise din partner opmærksomhed, nærhed og omsorg.

Der er stor forskel på da man var nyforelsket og prioriterede tiden med partneren højere end noget andet. Og så til forældrerollen og hverdagen, hvor der pludselig er helt andre ting, der kræver opmærksomhed. Det vil højst sandsynligt medføre mindre overskud til partneren og sexlivet, hvis man ikke opretholder og prioriterer sit intime forhold til partneren.

Nogle par kan også miste den seksuelle gnist, fordi de er blevet så gode venner, at de glemmer at være kærester. Hvis parret mister det intime i et forhold, kan det føles som at ‘glide fra hinanden’, hvilket mange går i terapi for at afhjælpe. Det er en forudsætning at begge parter er motiverede til at forbedre samværet.

Når et par vælger at gå i terapi, går det i første omgang ud på at sætte ord på deres lyster overfor hinanden. Det kan være grænseoverskridende at involvere en fremmed i ens sexliv. Det er nemlig det mest intime og private man har sammen. Det kan være hårdt arbejde at få gnisten igang efter måneder eller år, men det er oftest arbejdet værd, og man lærer sin partner at kende i ‘det nye forhold’ – ikke som dengang man var nyforelsket.

Gode råd til par med et sexliv på standby:

  • Prioritér tid med din partner. Det kunne fx være en aften uden børn eller fjernsyn. Det gavner nærheden og intimiteten at tale sammen uden de sædvanlige forstyrrelser.
  • Hav og vis respekt for hinanden. Irettesættelser og kritik mindsker lysten til sex.
  • Vi har alle forskellige behov, så bliv ikke uvenner over, at den ene part har mere eller mindre lyst end den anden. Tal i stedet om, hvordan jeres individuelle behov og forventninger er, og hvordan I kan imødekomme dem.
Exit mobile version